Mersin CE Belgesi, Ce İşareti

Mersin CE Belgesi, CE İşareti

CE Belgesi

CE Belgesi Nedir?

CE işareti ‘Conformite European’ kelimelerinin baş harflerinin kısaltılmasıdır ve anlamı, Avrupa Normlarına Uygunluktur. CE işareti, bir ürünün, Avrupa Birliği’nin teknik, sağlık, güvenlik, konularında oluşturmuş olduğu, “ürün direktifleri” gerekliliklere uygun olduğunu gösterir. CE işareti, CE belgesi olmayan ürünler Avrupa birliği ülkeleri gümrüklerinde kabul edilmez.
LVD, EMC, Elektrik, Mekanik vb. Test, muayene kontrolleri yapılan ürün7ürünler hazırlanacak teknik dosya kullanım kılavuzları ürün prosedürleri takip edilerek, ürün hakkında kullanıcıya gerekli tüm bilgiler verilmelidir. Belgelendirme çalışmaları kapsamında CE logosunun da ürün etiketiyle birlikte müşteriye sunulması gerekmektedir.

CE Belgelendirme Çalışmaları İçin İstenen Evraklar

– Ticaret Sicil Gazetesi
– İmza Sirküsü
– Vergi Levhası
– Oda Kayıt Belgesi
– Ruhsat İzin, Çed Kapasite Raporu
– Fabrikanın Adresini beyan edebileceğiniz resmi belge
– Fabrika Üretim Kontrol Sistemi (FÜK)
– Kullanılan Hammadde Analiz Raporları ve sertifikaları
– Laboratuar Cihazları Kalibrasyon Raporları

Yapı Malzemeleri CE Belgesi 305/2011/AB sayılı Direktif teknik düzenlemeler, standardizasyon ve yürürlüğe giriş prosedürleri bakımından en karmaşık yeniyaklaşım direktifidir. Bu direktif, binalar ve sivil mühendislik işleri de dahil, inşaat işlerinde daimi olarak kullanılmak amacıyla üretilen her türlü ürünün kapsamına girdiği “inşaat malzemelerine” uygulanır.

Makine Emniyet Yönetmeliği CE Belgesi 98/37/EC sayılı AB’nin Makineler Direktifi’nde, bu direktif kapsamındaki makinelerin karşılamak zorunda oldukları temel gerekler tespit edilmektedir. Sağlık ve güvenlik gerekleri, tasarım esnasındaki diğer hususların yanında, özellikle; materyaller, aydınlatma, çalışma, acil duruş, mekanik risklere karşı korunma, denge, koruma kalkanı ve güvenlik tesisatı, elektrikle ilgili riskler, patlama tehlikesi, titreşimler, gürültü, radyasyon, emisyonlar ve makinenin üzerindeki bakım ve emniyet işaretleri ile ilgilidir.

Alçak Gerilim CE Belgesi Alçak gerilim direktifi-LVD (low voltage directive) 1973 yılında kabul edilen 2006/95/EEC sayılı Alçak Gerilim Direktifi ürüne CE işareti iliştirilmesini gerektirmiyordu (Direktifin çıkarıldığı 1973 yılında Yeni Yaklaşım henüz mevcut değildi). Temmuz 1993’te Alçak Gerilim Direktifi tadilata uğradı. Bu tadilat direktif kapsamında bulunan ürünler için farklı teknik gerekler getirmiyordu ve yalnızca prosedürlerle ilgili bir kapsama sahipti. Bunun sonucunda 1 Ocak 1995’ten itibaren bu direktif kapsamına giren ürünler için CE işareti iliştirilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

Gaz Yakan Cihazlar CE Belgesi 90/396/AT – 90/336/EEC Gaz Yakan Cihazlara Dair Yönetmelik Bu Yönetmelik; Bundan sonra “cihazlar” diye anılacak olan; yemek pişirme, ısınma, sıcak su elde etme, soğutma, aydınlatma veya yıkama amacıyla kullanılan ve gerektiğinde, normal su sıcaklığı 105 °C’yi aşmayan su elde etmek gibi amaçlarla gaz yakan cihazları, cebri üflemeli brülörleri ve bu brülörler ile teçhiz edilen ısıtma elemanlarını, b) Bundan sonra “donanımlar” diye anılacak olan; cebri üflemeli brülörler ve bu tür brülörler ile teçhiz edilen ısıtma elemanları dışında kalan, ticari amaçlarla kendi başına pazarlanan, gaz yakan cihazlara takılmak üzere tasarımlanan veya monte edildiğinde böyle bir cihaz meydana getiren emniyet, kontrol ve ayarlama teçhizatını ve bunların kısmi montajlarını kapsar.

Basınçlı Ekipmanlar CE Belgesi Bu Yönetmelik; maksimum izin verilebilen PS basıncı 0,5 bar’dan daha büyük olan basınçlı ekipmanların ve donanımların tasarım, üretim ve uygunluk değerlendirmesi usul ve esaslarını kapsamaktadır. Aşağıdaki hususlar bu Yönetmelik kapsamı dışındadır: Herhangi bir akışkan veya maddeyi, bir tesise veya tesisten, kıyı veya açık denizde tesisin içinde bulunan son izolasyon cihazı da kapsayan ve özellikle boru hattı için tasarlanmış olan müştemilat malzemelerinin hepsini kapsayarak, montajdan, borulardan veya boru sistemlerinden oluşan boru hattı. Ancak, basınç düşürme istasyonları veya kompresyon istasyonlarında bulunabilen standard basınç ekipmanları Yönetmelik kapsamındadır.

Asansör CE Belgesi (95/16/AT) Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönetmeliğin amacı; insanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında kullanılan asansörler ve bunlara ait güvenlik aksamlarının piyasaya arz edilmeden önce karşılamaları gereken temel sağlık ve güvenlik gereklerini belirlemektir. Bu Yönetmelik; a) Binalarda ve inşaatlarda sürekli olarak kullanılan asansörleri ve bu asansörlerde kullanılacak, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (Ek IV)’te listelenmiş olan güvenlik aksamlarını, b) Makaslı asansörler gibi sabit raylar boyunca hareket etmese dahi, sabit bir mesafe boyunca hareket eden asansörleri, kapsar.

CE Belge ihtiyaçlarınızda  için bilgi, Belge danışmanlık ve sektörde edinilmiş 20 Yıllık tecrübelerimizle siz müşterilerimizin hizmetindeyiz. CE Belgeleriyle ilgili danışmanlık ve belgelendirme hizmetlerimiz için bizi aramanız yeterlidir. Kurumsal ve yerel şartlarda sizin firmanızı da Uluslar Arası Standartlara ulaştırmaktan memnuniyet duyarız. Diğer danışmanlık ve belgelendirme faaliyetlerimiz için web sayfamızı inceleyebilir veya aşağıda bulunan başvuru formunu doldurarak müşteri temsilcilerimizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizde CE Belgelendirme işlemleriniz için firmamızla irtibata geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mersin Hakkında :Mersin ili Akdeniz Bölgesinin Çukurova bölümünün batısında bulunmaktadır. İlçelerin yüz ölçümleri; Akdeniz 304, Mezitli 604, Toroslar 838, Yenişehir 37, Tarsus 2032, Çamlıyayla 688, Silifke 2590, Mut 2535, Gülnar 1575, Erdemli 2053, Anamur 1348, Aydıncık 446, Bozyazı 570 km2  olmak üzere Mersin ili 15.620 km2 yüzölçümü ile Türkiye topraklarının %2 sini kaplar.

Mersin da CE Belgesi, CE İşareti İçin Hizmet Verdiğimiz İlçeler

  • Akdeniz
    Anamur
    Aydıncık
    Bozyazı
    Çamlıyayla
    Erdemli
    Gülnar
    Mezitli
    Mut
    Silifke
    Tarsus
    Toroslar
    Yenişehir