Tunceli Agrega Analizi, Tunceli Agrega CE Belgesi, Mıcır-Taş Ocağı Belgesi
Tunceli Agrega Analizi, Tunceli Agrega CE Belgesi, Mıcır-Taş Ocağı Belgesi
Agrega; doğal veya yapay nitelikteki özelliklere sahip taşlardan, seramiklerden, metallerden, organik maddelerden elde edilen yapı malzemeleridir. Hazır Beton ve betondan üretilen maüllerin üretiminde kullanılan kum, çakıl, kırmataş, Dere Malzemesi gibi malzemelerin genel adına AGREGA denir. Beton içinde hacimsel olarak %60-75 civarında Kullanılan reçeteye göre farklılık yer işgal eden agrega önemli bir bileşendir. Agregalar tane boyutlarına göre ince (kum, kırma kum.. gibi) ve kaba (çakıl kırmataş… gibi) agregalar olarak ikiye ayrılır. Agrega (Mıcır) Analizleri, Agrega CE Belgesi, Taş Ocağı Analizleri, Danışmanlık ve Belgelendirme Hizmetlerimiz Tunceli ilimiz için bilgi, tecrübelerimizle uygun fiyatlı çözümlerimizle hizmetinizdeyiz. Agrega Analizleri ve Agrega CE Belgesi için bizimle irtibata geçiniz. Diğer danışmanlık ve belgelendirme faaliyetlerimiz için web sayfamızı inceleyebilir veya aşağıda bulunan başvuru formunu doldurarak müşteri temsilcilerimizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Belgelendirme Çalışmaları kapsamında Agreganın Kullanım Amacına Göre (Beton, Yol, Asfalt, Sıva, Dolgu vb) ilgili Standartlarda Geçen Deneylerinin 2 Yılda Bir Kez Onaylanmış Bir Laboratuvar Tarafından Yapılması Gerekmektedir. Yapılması Gereken Başlıca Deneyler; Agrega Tane Sınıfları, Tane Büyüklüğü Dağılımı, Yassılık İndeksi, Şekil İndeksi, Metilen Mavisi (Kirlilik), Çok ince Malzemenin Muhtevası, Los Angelas (Parçalanma Direnci), Tane Yoğunluğu ve Su Emme, Yığın Yoğunluğu, Agregaların Donma Çözünme Etkisine Karşı Direnci, Agrega Hacim Kararlılığı, Alkali Silika Reaktifliği, Klorürler, Asitte Çözünebilen Sülfat, Toplam Kükürt, Betonun Priz Alma ve Sertleşme Hızını Değiştiren Bileşenlerdir.
- TS 706 EN 12620 Beton Agregaları
- TS EN 13043 Yollar, havaalanları ve trafiğe açık diğer alanlardaki bitümlü karışımlar ve yüzey uygulamalarında kullanılan agregalar
- TS EN 13242 İnşaat mühendisliği işleri ve yol yapımında kullanılan bağlayıcısız ve hidrolik bağlayıcılı malzemeler için agregalar
- TS 2717 EN 13139 Agregalar – Harç yapımı için
CE Belgesi kapsamında gerekli şartlar sağlandıktan sonra yetkili belgelendirme kurumu tarafından denetimlerin gerçekleştirilmesi ve üretim sistemi ile ürünlerin belgelendirilmesi gerekiyor. Agrega üreticileri bünyesinde ilgili standartta geçen günlük haftalık ve aylık deneyleri yapabilmeleri için laboratuvar kurmaları gerekmektedir. Agrega ürünlerine CE İşaretlemesi yapılabilmesi için, Başlangıç Tip Deneylerinin yapılması ve ilgili yönetmelik ve standartlar kapsamında TEKNİK DOSYA, PERFORMANS BEYANI ve ÜRÜN ETİKETLERİ hazırlanması gerekmektedir. Firmamız agrega ürünleri için CE işaretlemesi konusunda taş ocağı işletmelerimizin hizmetindedir. CE İşaretlemesi yapılmadan Agrega satışı yapılmamalıdır.
Agrega CE Belgelendirme için Yapılması Gerekenler;
-
Üretim Kontrol Sistemi Kurulması
- Başlangıç Tip Deneylerinin Yapılması
- Organizasyon
- Kontrol İşlemleri
- Üretim Yönetimi
- Muayene ve Deneyler
- Kayıtlar
- Uygun olmayan ürüne uygulanacak işlemler
- Üretim Alanlarında Taşıma, Depolama, İyileştirme
- Taşıma ve Paketleme
- Personelin Eğitimi
-Ürünün Piyasaya Satışını Kolaylaştırır, Yapı Malzemeleri Yönetmenliğinde Zorunludur.
–Agrega CE Belgesi alan firmalar ürünün Avrupa Birliği teknik mevzuatına uygun üretildiğini kanıtlamış olur.
-Agrega CE Belgesi, kalite yönetim sisteminin başlangıcını gösterir.
-Agrega CE Belgesinin alınması için ürüne gerekli test ve deneyler uygulanır.
-Bu deneyler sayesinde ürünün teknik fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenir.
-Müşterileri bilgilendirmek için ürünlere Agrega CE Belgesi ile Teknik Dosya Hazırlanır
-Ürünler için Performans beyanları ve ürün etiketleri hazırlanır.
Tunceli Hakkında :
Tunceli ilinin coğrafi yapısı nedeniyle il düzeyinde farklı iklim özellikleri görülmektedir. 700 metre rakımla başlayan yükselti Munzur Dağları’nda 3.450 metreye kadar çıkmaktadır. Yükselti farklılığı nedeniyle ilkbahar ve sonbahar aylarında Mazgirt, Pertek, Çemişgezek ve Tunceli il merkezinde yağışlar yağmur, ilin kuzeyinde bulunan Ovacık ve Pülümür ilçelerinde karla karışık yağmur, Munzur Dağları’nda ise kar ve tipi şeklinde düşmektedir.
Tunceli G Belgesi ; G Belgelendirme yapılacak ürünle ilgili yasal mevzuatlar standartlar incelenir. Ürüne yapılması gereken test ve deneyler belirlenir. Belgelendirme aşamaları belirlenerek firmanın kullanması gerekli olan doküman ve prosedürler iş programları oluşturulur. Sizde G Belgesi işlemleriniz için firmamızla irtibata geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tunceli Agrega CE Belgesi; Gerekli şartlar sağlandıktan sonra ön incelemenin gerçekleştirilmesi ve üretim sistemi ile ürünlerin belgelendirilmesi gerekiyor. Agrega CE Belgesi yapılabilmesi için, Başlangıç Tip Deneylerinin yapılması ve ilgili yönetmelik ve standartlar kapsamında Teknik dosya, Performans Beyanları, ürün etiketlerinin hazırlanması gerekmektedir. Sizde Agrega CE Belgesi işlemleriniz için firmamızla irtibata geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tunceli ISO 9001:2015 Belgesi ; ISO nun amacı Kurum, kuruluş, firma, dernek vb. tüm oluşumlarda yapılan işlemlerin kayıt altında tutulması hizmet veya ürünün girdi malzeme kontrolünden başlayarak son aşamasına kadar prosedür ve formlarla desteklenmesinden oluşmaktadır. Sizde ISO Kalite Belgelendirme işlemleriniz için firmamızla irtibata geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tunceli’da G Belgesi ve Agrega CE Belgesi İçin Hizmet Verdiğimiz İlçeler
- Tunceli (il merkezi)
- Çemişgezek.
- Hozat.
- Mazgirt.
- Nazımiye.
- Ovacık.
- Pertek.
- Pülümür.
Bir önceki yazımız olan Trabzon Agrega Analizi, Trabzon Agrega CE Belgesi, Mıcır-Taş Ocağı Belgesi başlıklı makalemizde Agrega Analizi, Agrega CE Belgesi Başvuru ve Agrega CE Belgesi Başvuru Evrakları hakkında bilgiler verilmektedir.